Skip to main content

Algemene vragen

 

Heeft u showrooms?

Wij hebben geen Showroom, in onze werkplaats hebben wij echter meestal enkele tafels staan. Wij maken elke tafel uniek naar de wensen van onze klanten. Daarom wisselen de voorbeelden die er staan geregeld.  Maatwerk tafels gaan vanuit productie direct zonder tussenkomst van dealers naar onze klant. Hierdoor zijn we sneller, flexibeler en goedkoper.

U bent van harte welkom in onze werkplaats voor een adviesgesprek. Maak daarvoor wel een afspraak via onze contactpagina.

 

Heeft u dealers?

Wij werken zonder tussenkomst van dealers. Alles gaat vanuit onze productie direct zonder tussenkomst van dealers naar onze klant. Hierdoor zijn we sneller, flexibeler en goedkoper.

 

Waar zijn jullie gevestigd?

Wij zijn gevestigd op Lossing 7/1, 2260 Westerlo U kunt ons bezoeken, maar het verzoek is om eerst een afspraak te maken zodat wij tijd voor u hebben als u komt. Ook kunt u ons mailen op info@droomtafels.be. Of maak een afspraak via Kobe Lemmens 0499/61 39 01.

 

Wat zijn jullie algemene voorwaarden?

Onze algemene voorwaarden vindt u hier. https://www.droomtafels.be/algemene-voorwaarden/

 

Hoe zit het met garantie?

Informatie over garantie vindt u hier. https://www.droomtafels.be/algemene-voorwaarden/

 

Start productie

Nadat we uw betaling hebben ontvangen gaan we starten met de productie van uw tafel of andere meubels. Meestal krijgt u in de tussentijds foto’s of mails over de voortgang. Als de meubels klaar zijn doen we u een voorstel voor een leveringsdag.

 

Levering

Informatie over levering vindt u hier. https://www.droomtafels.be/algemene-voorwaarden/

 

Wat kost een tafel?

De prijs van een tafel is afhankelijk van verschillende factoren:

Houtsoort

Afmetingen

Bladdikte

Design / Ontwerp

Afwerking

Constructiemethode

Onderstellen

Wat voor onderstel kan ik kiezen?

Buiten ons standaard aanbod op de webshop, Kan U ook een onderstel op maat laten maken. Vraag een offerte aan via info@droomtafels.be

 

Boomstam bladen

Gaan boomstambladen scheuren?

Ja, dit is onvermijdelijk. Hout waar de kern nog in zit gaat op een ongecontroleerde manier drogen. Dit zal tot gevolg hebben dat er scheuren gaan ontstaan in het hout. Dit past juist ook bij een robuuste blok hout. Wilt u meer informatie over scheuren, lees onze algemene voorwaarden voor meer informatie die vindt u hier. https://www.droomtafels.be/algemene-voorwaarden/

 

Hoe werkt de levering?

We leveren door heel België. We vragen een vergoeding voor de levering van uw unieke massieve en dus vaak zware design meubels. De leverdag en moment wordt in overleg uitgekozen.

Wat is de levertijd?

De levertijd is afhankelijk van een aantal factoren: de drukte op dat moment, de grootte van de bestelling en ook de eventuele wens tot leveren speelt een rol. Gemiddeld is de levertijd 6 weken. In overleg kunnen we ook spoedbestellingen opnemen tegen speciale voorwaarden.

Wat zijn de leverkosten?

De leverkosten zijn afhankelijk van de grootte van de bestelling en van de afstand tot onze productielocatie. De leverkosten voor kleine bestellingen zijn meestal 49,- euro en voor grote bestellingen (eettafels) zijn de leverkosten tussen de 100,- en 200,- euro. Afhankelijk van de bestelling en lengte van de tafel. Voor uitzonderlijke grote of zware tafels kunnen de leverkosten ook oplopen boven de 200,- euro.

 

Behandelingen en onderhoud

Ciranova hardwax

Bij Droomtafels maken we gebruik van een Ciranova hardwax olie. Waarom gebruiken wij deze olie? Na vele testen, en gebruik van verschillende producten zijn we tot de conclusie gekomen dat dit merk de mooiste resultaten geeft.

 

De eerste 6 weken dat u de tafel, heeft kunt u het beste aanraking met vocht vermijden. Dus nog niet met een vochtige doek afnemen, maar uitsluitend met een stofdoek of een andere droge doek. Stofvrij maken en reinigen doet u het beste met een in lauwwarm water uitgewrongen doek. Voeg eventueel een klein beetje natuurlijke allesreiniger aan het water toe.

 

Onderhoud

Onderhoud doet u best met een onderhoudskit van Ciranova beschikbaar op www.droomtafels.be.  Afhankelijk van gebruik 1 keer per jaar met een met olie bevochtigde doek in de olie zetten/ inwrijven; 5 minuten in laten trekken. Dan met een droge doek of keukenpapier droogwrijven (steeds een droog stuk nemen) totdat de doek of het papier droog blijft. Indien men dit niet doet, droogt de olie niet en blijft deze plakken. De droogtijd van de olie is ca. 24 uur, dus het advies is om de meubels pas na deze tijd weer in gebruik te nemen. Ook de eerste weken weer vocht vermijden.

Via deze link kan u een filmpje vinden over de werkwijze, dit filmpje gaat over een parketvloer de werkwijze is echter hetzelfde. https://player.vimeo.com/video/146767775

 

Opmerkingen

 

Ontvlambaar! Let op: een poetsdoek met meubelolie moet men uitgevouwen laten drogen in verband met het zelfontbrandingsgevaar van drogende oliën. Eenmaal opgedroogd kunnen de doeken gewoon met het huisvuil worden weggedaan.

Vocht en ijzer geven vlekken! Let op: Metalen blikken kunnen blijvende donkere kringen of vlekken veroorzaken op een met olie behandeld blad, indien het blad vochtig is en het blik hiermee in aanraking komt, of het blik zelf aan de onderkant vochtig is. (Hout gaat een reactie aan met vocht, bijv. eiken met vocht en ijzer wordt een zwarte kring).

Uiteraard geen hete/warme pannen op tafel zetten zonder onderzetter.

Bij langere vochtbelasting kan dit permanente vlekken geven.

 

Vernis

Alles wat je moet weten over vernis

Vernis is een transparant laagje dat je aanbrengt ter bescherming van de onderliggende laag tegen vocht, schimmels, slijtage of UV-licht. Zoals op trappen, meubels, kozijnen, of op plekken die nat kunnen worden, zoals een achterwand in de keuken of op tafel.

Wat is vernis, en wat is nu het verschil met lak?

Vernis is een transparant laagje dat je aanbrengt ter bescherming van de onderliggende laag tegen vocht, schimmels, slijtage of UV-licht. Zoals op trappen, meubels, kozijnen, of op plekken die nat kunnen worden, zoals een achterwand in de keuken of op tafel.

Het verschil tussen lak en vernis is dat vernis transparant is, lak is dat niet. Met lak geef je een oppervlakte een andere, dekkende kleur, maar met vernis behoud je de originele vormen en tekening van de onderlaag.

 

Waarom gebruik je vernis?

Met vernis geef je een mooie glans aan je houten kast of trap, terwijl de eigen houtstructuur zichtbaar blijft. Bovendien bescherm je je meubels tegen vochtkringen van glazen, of tegen verkleuring door het binnenvallende zonlicht.

 

Epoxy

Epoxy-hars wordt laag voor laag aangebracht in een stofvrije ruimte. Dit doen we zodat er een dikke laag epoxy ontstaat, die vrij is van luchtbellen. Voor de toplaag gebruiken wij een softe laag zodat eventuele krasjes er weer uit gepoetst kunnen worden.

Ondanks deze toplaag adviseren wij kurken onderzetters en placemats te gebruiken om krassen tegen te gaan. Kijk ook een beetje uit met een warme producten zoals thee of zware voorwerpen zoals grote vazen in verband met deukjes in de epoxy. Het schoonmaken van deze tafels is een fluitje van een cent, gewoon met een vochtige doek en een milde zeep afnemen.

Hulp nodig ?

Wenst u een bezoek maak eerst even een afspraak.

Lossing 7/1, 2260 Westerlo
0499 61 39 01